„НАШИОТ ПРИСТАП ЌЕ ЈА ДИФЕРЕНЕЦИРА СТОПАНСКА БАНКА а.д. БИТОЛА КАКО НАЈИНОВАТИВНА, МОДЕРНА И ЕФИКАСНА БАНКА ВО БАНКАРСКИОТ СЕКТОР ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА „ М-р Владимир Ефтимоски, Претседател на УО на СТББТ

Претседателот на Управниот Одбор на Стопанска Банка а.д Битола, м-р Ефтимоски, од страна на меѓународниот финансиски магазин “The Business Worldwide” и оваа година доби две престижни награди: •„Најдобар главен извршен менаџер за развојна стратегија во банкарскиот сектор во Македонија за 2017„, •„Главен извршен менаџер во банкарскиот сектор за Југоисточна Европа за 2017„

Прочитај повеќе

Стопанска Банка а.д. Битола официјален спонзор и поддржувач на „Самит на 100 бизнис лидери на Југоисточна Европа“

Во присуство на повеќе од 100 еминентни бизнис лидери од Македонија и регионот и специјални гости од меѓународни финансиски институции, на 16 и 17 октомври, 2017 година во Скопје се оддржа најголемиот бизнис собир на овие простори – 6-тиот годишен САМИТ100 за Бизнис лидери од Југоисточна Европа. Ценејќи го значење за развој на економиите во регионот Стопанска Банка а.д Битола беше еден од официјалните златни спонзори на овогодинешниот самит. Темата на овогодинешното издание на САМИТ100 беше „Поврзување“, и тоа во неколку клучни области, како инфраструктура, транспорт, енергетика, дигитализација, брендирање на регионот, овозможување слободно движење на стоките и услугите, но и поголем степен на мобилност на работната сила.

Прочитај повеќе

Одлука за измени и дополнување на Одлуката за политиката на каматните стапки на Стопанска банка а.д. Битола и ревидирање на Договори за кредитни и депозитни производи

Измени и дополнување на Одлуката за политиката на каматните стапки на Стопанска банка а.д. Битола и ревидирање на Договори за кредитни и депозитни производи

Прочитај повеќе

Учество на Стопанска Банка а.д. Битола на Десеттата јубилејна конференција за плaќања и пазарна инфраструктура.

Од 5 до 7 јули оваа година, во организација на Народната Банка на Република Македонија, во Охрид се оддржа Десеттата јубилејна конференција за плaќања и пазарна инфраструктура со наслов: „Двигатели на интеграцијата на плаќањата во Европа – иновации и соработка„

Прочитај повеќе

ПЕЛИСТЕР ПОБЕДНИК ВО КУПОТ НА МАКЕДОНИЈА

Нашата посветеност и поддршка на успешни приказни и проекти продолжува. Стопанска Банка а.д.Битола е еден од главните спознори на ФК Пелистер, помагајќи го патот кон успехот на овој клуб.

Прочитај повеќе