Општествена одговорност

 
10.11.2017

Донација на медицинска опрема

Стопанска Банка а.д Битола денеска донираше медицинска опрема, за потребите на неколку одделенија во ЈЗУ Клиничка болница „Д-р Трифун Пановски„ во Битола. Предмет на донација беа монитори за следење на витални параметри на пациентите и Електрокардиограф – апарат за снимање на срцевата работа за Одделот за неврологија, неонатолошки и бебешки креветчиња за Одделот за Неонатологија и Детското одделение. Исто така донирана беше и друга опрема која ќе биде распределена во Одделот за гинекологија и останатите одделенија според потребите на Клиничката болница во Битола.

Општествена одговорност

Повеќе
 
18.10.2017

Стопанска Банка а.д. Битола официјален спонзор и поддржувач на „Самит на 100 бизнис лидери на Југоисточна Европа“

Во присуство на повеќе од 100 еминентни бизнис лидери од Македонија и регионот и специјални гости од меѓународни финансиски институции, на 16 и 17 октомври, 2017 година во Скопје се оддржа најголемиот бизнис собир на овие простори – 6-тиот годишен САМИТ100 за Бизнис лидери од Југоисточна Европа. Ценејќи го значење за развој на економиите во регионот Стопанска Банка а.д Битола беше еден од официјалните златни спонзори на овогодинешниот самит. Темата на овогодинешното издание на САМИТ100 беше „Поврзување“, и тоа во неколку клучни области, како инфраструктура, транспорт, енергетика, дигитализација, брендирање на регионот, овозможување слободно движење на стоките и услугите, но и поголем степен на мобилност на работната сила.

Општествена одговорност

Повеќе
 
03.10.2017

СТОПАНСКА БАНКА А.Д БИТОЛА СО СИЛНА ПОДДРШКА ЗА РАЗВОЈОТ НА СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО ВО ЗЕМЈАВА

Минатата недела се одржа првата средба помеѓу Добриот бренд Стопанска банка а.д Битола и социјалното претпријатие „Паблик“ кое го издава добро познатото уличносписание Лице в лице. На оваа средба се разменија првични информации за бизнис плановите на „Паблик“ како и сферите каде Стопанска банка а.д. Битола може да понуди помош и know how со цел нивно зацврстување на пазарот и етаблирање.

Новости

Повеќе
 
23.06.2017

Стопанска Банка а.д. Битола одликувана со признанието "Добар бренд"

Стопанска Банка а.д. Битола го поддржа ЕУ финансираниот проект Смарт старт - Одржливо влијание на граѓанското општество преку социјално претприемништво и иновации во Босна и Херцеговина, Македонија, Црна Гора, Србија и Турција.

Општествена одговорност

Повеќе
 
30.05.2017

ПЕЛИСТЕР ПОБЕДНИК ВО КУПОТ НА МАКЕДОНИЈА

Нашата посветеност и поддршка на успешни приказни и проекти продолжува. Стопанска Банка а.д.Битола е еден од главните спознори на ФК Пелистер, помагајќи го патот кон успехот на овој клуб.

Општествена одговорност

Повеќе