Општествена одговорност

 
02.07.2019

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на настанот ,,Битола отворен град 2019’’

Фестивалот „Битола отворен град“ е традиционален меѓународен младински уметнички фестивал кој 18 години ја слави алтернативната уметност и урбаната култура, стимулира културен активизам, ја инспирира публиката да биде свесна и отворена за нови прогресивни идеи и придонесува за развој на културниот туризам во Битола.

Новости

Повеќе
 
06.05.2019

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година спонзор и поддржувач на Скопскиот Маратон

Најголемиот спортски настан во Република Македонија, Скопскиот Маратон и оваа година соедини учесници од повеќе од 50 држави и неговото јубилејно 15-то оддржување беше одбележано со повеќе од 12.500 учесници.

Општествена одговорност

Повеќе
 
24.04.2019

Стопанска банка а.д. Битола ја продолжува својата традиција на правење добри дела

Стопанска банка а.д. Битола ја продолжува својата традиција на негување на општествените вредности и грижа за заедницата. Како компанија која силно ги поддржува хуманитарните иницијативи Стопанска банка а.д. Битола уште еднаш докажа дека несебично ја пружа својата помош онаму каде што е најпотребна.

Општествена одговорност

Повеќе
 
02.04.2019

Стопанска банка а.д. Битола ги бодреше учесничките на Женска трка 2019!

Со огромно задоволство, Стопанска банка а.д. Битола ги поддржуваше и бодреше учесничките на Женската трка кои оваа година, во рекорден број трчаа 3 километри. Повеќе од 2300 учеснички на различни возрасти ги разубавуваа улиците на Скопје и несомнено потврдија дека Женската трка го заслужува епитетот најпозитивна трка.

Општествена одговорност

Повеќе
 
28.12.2018

Стопанска банка а.д. Битола со низа донации во пресрет на Новогодишните празници

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година, традиционално во пресрет на Новогодишните празници изврши низа донации во различни институции во градот Битола. Банката во текот на целата година активно спроведуваше голем број на општествено одговорни практики и донации, а водени од помислата дека празниците се за споделување радости и убави моменти Банката одлучи да ја заокружи годината со низа на донации во неколку институции во Битола.

Општествена одговорност

Повеќе