Стопанска банка а.д. Битола на дружење со учесничките на Женска трка

Насмеани, весели, истрајни и полни со позитива – повеќе од 1700 учеснички од сите возрасти трчаа два километри и гордо ја минуваа целната линија на Женската трка која традиционално, по шести пат се одржа во Скопје како дел од промотивните трки на Скопскиот маратон.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола официјален партнер и спонзор на најголемиот спортски настан - Скопски Маратон 2018

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година ја ужива привилегијата да биде единствената Банка која е дел од најмасовната спортска манифестација која се одржува на овие простори – Скопскиот Маратон. Како спонзор и официјален партнер на Маратонот Стопанска банка а.д. Битола ја изразува својата поддршка кон спортската култура, здравиот начин на живот, а со тоа и кон настаните од овој тип на кои преку заедничка дружба и сплотеност се раздвижува духот на градот.

Прочитај повеќе

Стопанска банка а.д. Битола донираше новогодишни пакетчиња за најмалите од Битола

Во пресрет на новогодишните празници, членовите на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола , г-ѓа Гордана Балтовска и г-ѓа Наташа Несторовска, во име на Банката, повторно, и оваа година подарија новогодишни пакетчиња на најмалите во О.У Ѓорги Сугарев и во Здружението за развој на ромската заедница – Сумнал, а покрај пакетчињата, во Домот за доенчиња во Битола беа донирани и бебешки производи. Во О.У Ѓорги Сугарев, покрај учениците во редовна настава се школуваат и ученици со пречки во интелектуалниот развој, во посебни паралелки.

Прочитај повеќе

Донација на медицинска опрема

Стопанска Банка а.д Битола денеска донираше медицинска опрема, за потребите на неколку одделенија во ЈЗУ Клиничка болница „Д-р Трифун Пановски„ во Битола. Предмет на донација беа монитори за следење на витални параметри на пациентите и Електрокардиограф – апарат за снимање на срцевата работа за Одделот за неврологија, неонатолошки и бебешки креветчиња за Одделот за Неонатологија и Детското одделение. Исто така донирана беше и друга опрема која ќе биде распределена во Одделот за гинекологија и останатите одделенија според потребите на Клиничката болница во Битола.

Прочитај повеќе

Стопанска Банка а.д. Битола официјален спонзор и поддржувач на „Самит на 100 бизнис лидери на Југоисточна Европа“

Во присуство на повеќе од 100 еминентни бизнис лидери од Македонија и регионот и специјални гости од меѓународни финансиски институции, на 16 и 17 октомври, 2017 година во Скопје се оддржа најголемиот бизнис собир на овие простори – 6-тиот годишен САМИТ100 за Бизнис лидери од Југоисточна Европа. Ценејќи го значење за развој на економиите во регионот Стопанска Банка а.д Битола беше еден од официјалните златни спонзори на овогодинешниот самит. Темата на овогодинешното издание на САМИТ100 беше „Поврзување“, и тоа во неколку клучни области, како инфраструктура, транспорт, енергетика, дигитализација, брендирање на регионот, овозможување слободно движење на стоките и услугите, но и поголем степен на мобилност на работната сила.

Прочитај повеќе