Новости

 
20.08.2018

Голема наградна игра на Стопанска банка а.д. Битола и Mastercard

Од 15.08.2018 година започна големата наградна игра ,,STBBT MASTER MANIA'' на Стопанска банка а.д. Битола и Mastercard. Главните награди се патување за двајца на Малдиви, MacBook и iPhone 8plus.

Новости

Повеќе
 
12.07.2018

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на настанот ,,Битола отворен град 2018’’

Во периодот од 25-30 јуни во Битола традиционално се одржа фестивалот ,, Битола отворен град 2018’’. Со голем број на посетители и изведувачи овој меѓународен младински арт фестивал по 17ти пат ја отслика алтернативната уметност и ја заживеа урбаната култура.

Општествена одговорност

Повеќе
 
13.06.2018

Доживеј ја фудбалската магија со Стопанска банка а.д. Битола

На секои четири години, во период од еден месец во текот на летото се чувствува пулсот на Светското првенство во фудбал. Се избираат омилените тимови и омилените играчи, се навива и се очекува секогаш да победи најдобриот.

Новости

Повеќе
 
13.04.2018

Членовите на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола присуствуваа на Свечената академија по повод Меѓународниот ден на Ромите

Членовите на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола присуствуваа на Свечената академија по повод 8ми април - Меѓународниот ден на Ромите во организација на две невладини здруженија ,,Сумнал’’ и ,,Баирска светлина’’.

Новости

Повеќе
 
04.04.2018

Интервју на членовите на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола м-р Гордана Балтовска и д-р Наташа Несторовска за магазинот Капитал

М-р Гордана Балтовска и д-р Наташа Несторовска: 2017 година ja завршивме со повеќе клиенти, раст на депозитите и на кредитната активност и со позитивен финансиски резултат

Новости

Повеќе
 
23.03.2018

Акционерско собрание 25.4.2018

Врз основа на член 48 и 49 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола НО бр. 02-12149/1/I-2 од 13.6.2017 година и Одлуката на Надзорниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола за свикување седница на годишно Собрание на акционери НО бр. 02-5995/1/I.1-14 од 21.3.2018 година

Акционерско собрание 25.4.2018

Повеќе
 
22.03.2018

Стопанска банка а.д. Битола официјален партнер и спонзор на најголемиот спортски настан - Скопски Маратон 2018

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година ја ужива привилегијата да биде единствената Банка која е дел од најмасовната спортска манифестација која се одржува на овие простори – Скопскиот Маратон. Како спонзор и официјален партнер на Маратонот Стопанска банка а.д. Битола ја изразува својата поддршка кон спортската култура, здравиот начин на живот, а со тоа и кон настаните од овој тип на кои преку заедничка дружба и сплотеност се раздвижува духот на градот.

Новости

Повеќе
 
20.12.2017

Стопанска банка а.д Битола со нови престижни награди и меѓународни признанија од реномираниот магазин ,,Global Banking & Finance’’

Светски познатиот, реномиран финансиски магазин ,,Global Banking & Finance’’ на Стопанска Банка АД Битола по трет пат и ги додели наградите за најдобра retail банка и најдобра банка за работа со правни лица за 2017 година.

Новости

Повеќе
 
10.11.2017

Донација на медицинска опрема

Стопанска Банка а.д Битола денеска донираше медицинска опрема, за потребите на неколку одделенија во ЈЗУ Клиничка болница „Д-р Трифун Пановски„ во Битола. Предмет на донација беа монитори за следење на витални параметри на пациентите и Електрокардиограф – апарат за снимање на срцевата работа за Одделот за неврологија, неонатолошки и бебешки креветчиња за Одделот за Неонатологија и Детското одделение. Исто така донирана беше и друга опрема која ќе биде распределена во Одделот за гинекологија и останатите одделенија според потребите на Клиничката болница во Битола.

Општествена одговорност

Повеќе
 
07.11.2017

Eвропската недела на мали и средни претпријатија 2017

Во рамките на Eвропската недела на мали и средни претпријатија 2017, Младинскиот културен центар – Битола (МКЦ – Битола) во соработка со Европската бизнис асоцијација (ЕБА) организираше конференција на тема „Поддршка на претприемништвото и малите бизниси“. Конференцијата се одржa на 2-ри ноември 2017 година во хотел Епинал во Битола.

Соопштенија

Повеќе