Новости

 
06.11.2019

Европскиот месец на сајбер безбедност

Европскиот месец на сајбер безбедноста е кампања на Европската Унија која го промовира подигнувањето на свеста во поглед на сајбер безбедноста кај граѓаните и организациите за важноста на безбедноста на информациите и истакнување на едноставните чекори што може да се преземат за да се заштитат нивните податоци, без разлика дали се лични, финансиски и / или професионални.

Новости

Повеќе
 
31.10.2019

Вложувај балансирано со Стопанска Банка а.д.Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје

Следејќи ги динамичните финансиски трендови, Стопанска банка а.д. Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје креираа нов комбиниран производ – Инвестициски депозит во кои ги интегрираа сигурноста и инвестициите. Инвестицискиот депозит е прв производ од овој тип на пазарот кој е креиран за да излезе во пресрет и да ги задоволи специфичните потребите на потрошувачите и воедно да понуди дополнителна вредност на нивната инвестиција. Во услови кога финансискиот пазар се соочува со намалување на каматните стапки на депозитите, Инвестицискиот депозит на Стопанска банка а.д. Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје кој претставува комбинација од депозит и вложување во инвестициски фонд им нуди единствена, премиум каматна стапка на клиентите.

Новости

Повеќе
 
18.10.2019

Акционерско собрание 27.11.2019

Врз основа на член 48 и 49 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола (пречистен текст) СО бр.02-978/1/II-9 од 29.5.2019 година и Одлуката на Надзорниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола за свикување 45. седница на Собрание на акционери НО бр. 02-16809/1/I.1-1 од 1.10.2019 година,

Новости

Повеќе
 
10.09.2019

Двојно CASHBACK - изненадување од Стопанска банка а.д. Битола и Mastercard!

Кредитните картички кои се веќе дел од речиси сечиј паричник се одличен начин да си дозволите уживање плус за себе и своите најблиски како и опуштено да трошите повеќе на подновување со нови парчиња гардероба или некое ново парче мебел во домот. Трошењето на средства и купувањето нови работи на сите ни претставува задоволство, но истото би било уште поголемо доколку дел од средствата кои ги потрошиме повторно се вратат на нашата сметка.

Новости

Повеќе
 
02.07.2019

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на настанот ,,Битола отворен град 2019’’

Фестивалот „Битола отворен град“ е традиционален меѓународен младински уметнички фестивал кој 18 години ја слави алтернативната уметност и урбаната култура, стимулира културен активизам, ја инспирира публиката да биде свесна и отворена за нови прогресивни идеи и придонесува за развој на културниот туризам во Битола.

Новости

Повеќе
 
07.06.2019

Донација на Стопанска банка а.д. Битола во скопското основно училиште „Јохан Хајнрих Песталоци“

Стопанска банка а.д. Битола донираше различен инвентар - опрема за потребите на основното училиште „Јохан Хајнрих Песталоци“ во Скопје.

Новости

Повеќе
 
29.05.2019

Деновите на финансиска писменост 2019

Во рамките на одбележување на Деновите на финансиска писменост, на 28.05 на платото на Министерството за финансии се одржа настанот ,,Едуцирај се, забавувај се’’ на кој граѓаните

Новости

Повеќе
 
06.05.2019

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година спонзор и поддржувач на Скопскиот Маратон

Најголемиот спортски настан во Република Македонија, Скопскиот Маратон и оваа година соедини учесници од повеќе од 50 држави и неговото јубилејно 15-то оддржување беше одбележано со повеќе од 12.500 учесници.

Општествена одговорност

Повеќе
 
06.05.2019

Акционерско собрание 29.5.2019

Врз основа на член 45 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола НО бр. 02- 19026/1II-2 од 3.10.2018 година, Собранието на Стопанска банка а.д. Битола на својата 44. седница, одржана на 29.5.2019 година

Новости

Повеќе
 
01.03.2019

Стопанска банка а.д. Битола дел од ,,Најуспешни битолчани’’ за 2018 година

Изминатите 20 години традиционално во Битола се одржува манифестацијата ,,Избираме најуспешни битолчани’’ која е во организација на Битолски весник. На оваа манифестација се доделуваат награди на граѓани од градот Битола кои со своите постигнувања и успех дале придонес за своја лична афирмација и за афирмација на градот .

Новости

Повеќе