Новости

 
27.03.2020

Известување за работно време на експозитурите на ден 28.03 ( сабота )

Стопанска банка а.д. Битола почитувајќи ги сите препораки и мерки на институциите за заштита и превенција од коронавирусот и имајќи ја во предвид рестрикцијата на движење на лицата постари од 67 години, односно пензионерите на кои оваа сабота 28.03 пензиите ќе им бидат достапни за подигнување и на шалтерите во експозитурите го прилагоди своето работно време за утрешниот ден.

Соопштенија

Повеќе
 
26.03.2020

Насоки и препораки од Стопанска банка а.д. Битола со цел заштита и превенција од вирусот Ковид - 19

Почитувани клиенти, Следејќи ги мерките и препораките на институциите, со цел намалување на можностите за пренесување на вирусот Ковид 19 и истовремено посветувајќи особено внимание и грижа за здравјето на нашите клиенти и вработените апелираме:

Новости

Повеќе
 
26.03.2020

Важно соопштение за исплата на пензиите во Стопанска банка а.д. Битола

Ве известуваме дека исплатата на пензиите во Стопанска банка а.д. Битола за овој месец ќе започне на 25.03 со тоа што во периодот од 25.03 до 27.03 сите пензионери кои ја добиваат пензијата во Стопанска банка а.д. Битола ќе можат да ги подигнат своите пензии на некој од банкоматите на Банката. Почнувајќи од 28.03, покрај на банкоматите, исплатата на пензии ќе започне и во експозитурите на шалтерите на Банката.

Соопштенија

Повеќе
 
16.03.2020

Соопштение од МБА-Македонска Банкарска Асоцијација

Македонската Банкарска Асоцијација и сите нејзини членки редовно ги следат заклучоците, мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија за справување со заканта од вирусот COVID 19 (корона вирус)

Соопштенија

Повеќе
 
13.03.2020

Обраќање на генералниот директор на Стопанска банка а.д. Битола

Светот се справува со прашање од огромно ниво и влијание врз човечштвото, а нашите срца се со сите што се погодени од појавата на епидемијата на коронавирус (COVID-19). Во Стопанска банка а.д. Битола веруваме дека наша улога и одговорност е во ова време да се даде приоритет на две работи: здравјето и благосостојбата на нашите клиенти и вработени играјќи притоа конструктивна улога во поддршката на мерките и препораките на Владата и здравствените работници кои работат на спречување на ширењето на вирусот. Гледано низ таа призма, ние ќе продолжиме да носиме одлуки со претпазливост и храброст, базирани на најнови научно-засновани информации и водени од Нашата Мисија и вредности.

Соопштенија

Повеќе
 
19.11.2019

Членови на синдикалната организација од Битола при СТББТ учествуваа во акцијата за пошумување "Засади ја својата иднина"

Членови на Синдикалната организација од Битола при Стопанска банка а.д. Битола учествуваат во акцијата за пошумување "Засади ја својата иднина".

Новости

Повеќе
 
06.11.2019

Европскиот месец на сајбер безбедност

Европскиот месец на сајбер безбедноста е кампања на Европската Унија која го промовира подигнувањето на свеста во поглед на сајбер безбедноста кај граѓаните и организациите за важноста на безбедноста на информациите и истакнување на едноставните чекори што може да се преземат за да се заштитат нивните податоци, без разлика дали се лични, финансиски и / или професионални.

Новости

Повеќе
 
31.10.2019

Вложувај балансирано со Стопанска Банка а.д.Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје

Следејќи ги динамичните финансиски трендови, Стопанска банка а.д. Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје креираа нов комбиниран производ – Инвестициски депозит во кои ги интегрираа сигурноста и инвестициите. Инвестицискиот депозит е прв производ од овој тип на пазарот кој е креиран за да излезе во пресрет и да ги задоволи специфичните потребите на потрошувачите и воедно да понуди дополнителна вредност на нивната инвестиција. Во услови кога финансискиот пазар се соочува со намалување на каматните стапки на депозитите, Инвестицискиот депозит на Стопанска банка а.д. Битола и Генерали Инвестментс АД Скопје кој претставува комбинација од депозит и вложување во инвестициски фонд им нуди единствена, премиум каматна стапка на клиентите.

Новости

Повеќе
 
18.10.2019

Акционерско собрание 27.11.2019

Врз основа на член 48 и 49 од Статутот на Стопанска банка а.д. Битола (пречистен текст) СО бр.02-978/1/II-9 од 29.5.2019 година и Одлуката на Надзорниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола за свикување 45. седница на Собрание на акционери НО бр. 02-16809/1/I.1-1 од 1.10.2019 година,

Новости

Повеќе
 
10.09.2019

Двојно CASHBACK - изненадување од Стопанска банка а.д. Битола и Mastercard!

Кредитните картички кои се веќе дел од речиси сечиј паричник се одличен начин да си дозволите уживање плус за себе и своите најблиски како и опуштено да трошите повеќе на подновување со нови парчиња гардероба или некое ново парче мебел во домот. Трошењето на средства и купувањето нови работи на сите ни претставува задоволство, но истото би било уште поголемо доколку дел од средствата кои ги потрошиме повторно се вратат на нашата сметка.

Новости

Повеќе