Новости

 
24.04.2020

Промена на работното време на експозитурите почнувајќи од 24.04.2020 година

Согласно новите измени на Одлуката за забрана за движење на граѓаните во целата територија на државата, односно за скратување на полицискиот час, Стопанска банка а.д. Битола го прилагоди работното време на експозитурите и тоа:

Новости

Повеќе
 
23.04.2020

Стопанска банка а.д. Битола ќе подели 10.000 заштитни маски на пензионерите во Битола и ќе ги исплаќа пензиите почнувајќи од 24 април

Стопанска банка а.д. Битола во овој предизвикувачки период со кој сите се соочуваме вложува максимални напори за ефикасно, квалитетно, непречено и најважно од се безбедно работење и функционирање.

Соопштенија

Повеќе
 
16.04.2020

Стопанска банка а.д. Битола ја укинува провизијата за физички лица за плаќање преку електронско банкарство

Со цел превземање на дополнителни мерки за заштита и превенција од коронавирусот, во насока на актуелизирање на користењето на електронските сервиси кои ги нуди Банката и сведување на посетите на експозитурите на минимум, Ве информираме дека почнувајќи од 16.4.2020 година Стопанска банка а.д. Битола ја укинува провизијата на електронските налози за физички лица (интерните и кон други банки - процесирани со начин 2 -КИБС)

Новости

Повеќе
 
07.04.2020

Промена на работно време на експозитурите почнувајќи од 08.04.2020 година

Почитувани клиенти, Владата на РСМ на предлог на Комисијата за заразни болести во рамки на Министерството за здравство и Генералниот кризен штаб, донесе дополнување на Одлуката за забрана за движење на граѓаните во целата територија на државата, односно за продолжување на полицискиот час на целата територија на Северна Македонија.

Соопштенија

Повеќе
 
06.04.2020

Појаснување на условите на Понудата за промена на договорните услови за кредитни производи на физички лица

Како појаснување и дополнување за условите на Понудата за промена на договорните услови за кредитни производи на физички лица која Стопанска Банка а.д. Битола ја објави на 1.4.2020 година, а во врска со начинот на пресметката на каматата во грејс периодот, Ве известуваме дека:

Соопштенија

Повеќе
 
01.04.2020

Понуда на Стопанска банка а.д. Битола за промена на договорните услови за кредитни производи на правни и физички лица

Врз основа на донесената Одлука за измена и дополнување на Одлуката за методологијата за управување со кредитниот ризик донесена од Советот на Народната банка на Република Северна Македонија на 20.3.2020 година, а водејќи се во исто време и од Уредбата со законска сила за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците, донесена од Владата на Република Северна Македонија на 25.3.2020 година, банките можат да им понудат на граѓаните и фирмите одложување на исплатата на ратите и други поволности со коишто ќе им го олеснат сервисирањето на кредитите за време на корона-кризата.

Соопштенија

Повеќе
 
27.03.2020

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РЕШЕНИЈАТА КОИ СТОПАНСКА БАНКА А.Д БИТОЛА ЌЕ ГИ ИМПЛЕМЕНТИРА КАКО ОЛЕСНУВАЊЕ НА СЕРВИСИРАЊЕТО НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ

Во овој период кога сите финансиски институции кои се дел од системот на државата заедно со Народната банка подготовуваат олеснителни решенија со цел да се намали финансискиот товар на компаниите и на населението, ни пристигнуваат многу прашања и интересот е голем околу тоа кои се следните чекори кои ние како Банка ќе ги превземеме во таа насока.

Соопштенија

Повеќе
 
27.03.2020

Известување за работно време на експозитурите на ден 28.03 ( сабота )

Стопанска банка а.д. Битола почитувајќи ги сите препораки и мерки на институциите за заштита и превенција од коронавирусот и имајќи ја во предвид рестрикцијата на движење на лицата постари од 67 години, односно пензионерите на кои оваа сабота 28.03 пензиите ќе им бидат достапни за подигнување и на шалтерите во експозитурите го прилагоди своето работно време за утрешниот ден.

Соопштенија

Повеќе
 
26.03.2020

Насоки и препораки од Стопанска банка а.д. Битола со цел заштита и превенција од вирусот Ковид - 19

Почитувани клиенти, Следејќи ги мерките и препораките на институциите, со цел намалување на можностите за пренесување на вирусот Ковид 19 и истовремено посветувајќи особено внимание и грижа за здравјето на нашите клиенти и вработените апелираме:

Новости

Повеќе
 
26.03.2020

Важно соопштение за исплата на пензиите во Стопанска банка а.д. Битола

Ве известуваме дека исплатата на пензиите во Стопанска банка а.д. Битола за овој месец ќе започне на 25.03 со тоа што во периодот од 25.03 до 27.03 сите пензионери кои ја добиваат пензијата во Стопанска банка а.д. Битола ќе можат да ги подигнат своите пензии на некој од банкоматите на Банката. Почнувајќи од 28.03, покрај на банкоматите, исплатата на пензии ќе започне и во експозитурите на шалтерите на Банката.

Соопштенија

Повеќе