Новости

 
09.09.2020

Стопанска банка а.д. Битола поддржувач на Женска трка 2020

Новости

Повеќе
 
03.09.2020

Информација за втор период на одложена отплата на кредитните обврски

Имајќи ги предвид продолжените ефекти од ковид-кризата, а врз основ на регулаторните измени донесени од страна на Советот на Народната банка на Република Северна Македонија на 1.9.2020 година, Стопанска банка а.д. Битола нуди втора поволна промена на договорните услови

Новости

Повеќе
 
31.08.2020

Нова верзија на електронското банкарство на Стопанска Банка ад Битола

Ве известуваме дека е поставена нова верзија на електронското банкарство на Стопанска Банка ад Битола со цел усогласување со регулативата на НБРСМ и воедно унапредување на услугите кои банката ги нуди на своите корисници како и поголема заштита и контрола на on-line плаќањата преку современите канали на банката.

Новости

Повеќе
 
25.08.2020

Известување за пензионери за располагање и динамика за исплата на нивните пензии

Ве известуваме дека сите пензионери ќе можат да располагаат со своите пензии започнувајќи од 26.8.2020 година (среда), преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не користат картички, ќе се спроведе во 4 групи во сите експозитури на Банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија:

Новости

Повеќе
 
31.07.2020

Известување за исплата на парична помош од социјална и детска заштита

Почитувани, Сите корисници на парична помош од социјална и детска заштита, коишто поседуваат дебитни картички на Стопанска банка а.д. Битола, ќе располагаат со средствата, преку банкоматите и во трговската мрежа од денес, петок, 3 јули 2020 година во попладневните часови.

Новости

Повеќе
 
24.07.2020

Известување за исплата на пензии за месец јули

Почитувани клиенти, Ве известуваме дека сите пензионери ќе можат да располагаат со своите пензии започнувајќи од 28.7.2020 година (вторник), преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не користат картички, ќе се спроведе во 4 групи во сите експозитури на Банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија:

Новости

Повеќе
 
03.07.2020

Известување за исплата на парична помош од социјална и детска заштита

Почитувани, Сите корисници на парична помош од социјална и детска заштита, коишто поседуваат дебитни картички на Стопанска банка а.д. Битола, ќе располагаат со средствата, преку банкоматите и во трговската мрежа од денес, петок, 3 јули 2020 година во попладневните часови. Сите корисници на парична помош од социјална и детска заштита, коишто поседуваат дебитни картички на Стопанска банка а.д. Битола, ќе располагаат со средствата, преку банкоматите и во трговската мрежа од денес, петок, 3 јули 2020 година во попладневните часови.

Соопштенија

Повеќе
 
25.06.2020

Известување за исплата на пензии за месец Јуни

Почитувани клиенти, Ве известуваме дека сите пензионери ќе можат да располагаат со своите пензии започнувајќи од 26.6.2020 година (петок), преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа. Готовинската исплата на пензиите, за клиентите кои не користат картички, ќе се спроведе во 4 групи во сите експозитури на Банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија:

Соопштенија

Повеќе
 
22.06.2020

Нова, уникатна платежна картичка на Стопанска банка а.д. Битола - MASTERCARD REVOLVING CREDIT

Стопанска банка а.д. Битола ја прошири својата понуда на платежни картички со новата Mastercard Business Revolving картичка која е кредитна картичка наменета за безготовинско плаќање во трговската мрежа и повлекување на готовина од сите банки и банкомати во земјата и странство, за бизнис потреби.

Новости

Повеќе
 
26.05.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА МЕСЕЦ МАЈ

Сите кои ја примаат пензијата преку Стопанска банка а.д. Битола со истата ќе може да располагаат преку мрежата на банкомати почнувајќи од 27.05.2020 година (среда). Готовинската исплата на пензиите, во насока на целосна заштита на здравјето на клиентите и вработените ќе се спроведува во сите отворени експозитури на Банката, во 4 групи согласно следниот распоред составен според висината на пензијатa:

Соопштенија

Повеќе