Новости

 
22.12.2020

ИСПЛАТА НА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ОД ЧЕТВРТИОТ ПАКЕТ МЕРКИ

Ве известуваме дека исплатата на финансиската поддршка од четвртиот сет мерки на Владата, согласно законот за финансиска поддршка на граѓани со низок доход, корисници на пензија, корисници на право на социјална сигурност на стари лица, млади лица, самохрани родители, деца без родители и родителска грижа, уметници и други лица кои вршат дејност во културата, филмски работници и естрадни уметници („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 290/20 од 7.12.2020 година преку Стопанска Банка ад Битола ќе се врши од 23.12.2020 година и тоа на следниот начин :

Новости

Повеќе
 
24.11.2020

Денови на финансиска писменост 2020

Во периодот од 24-26 ноември се одбележува четвртото издание на Деновите на финансиска писменост организирани од финансиските регулаторни институции во соработка со приватните финансиски компании.

Соопштенија

Повеќе
 
04.11.2020

Д-р Владимир Ефтимоски, генералниот директор на Стопанска банка а.д. Битола, награден за „Најдобар банкар во Република Северна Македонија за 2020 година“

Престижниот финансиски магазин ,,Finance Central Europe“ му ја додели наградата ,,Најдобар банкар во Република Северна Македонија за 2020 година“ на претседателот на Управниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола, д-р Владимир Ефтимоски.

Соопштенија

Повеќе
 
03.11.2020

Исплата на социјална помош и детска заштита за месец октомври

Октомвриските исплати на паричните права од социјална и детска заштита ќе бидат на располагање за корисниците на картички на 04.11.2020 година (среда) преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа, а за корисниците кои не користат картички, исплатата ќе се спроведе во 3 групи во експозитурите на банката, согласно со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето и тоа:

Новости

Повеќе
 
30.10.2020

Со посета на две градинки во Битола одбележан денот на штедењето со најмалите

Стопанска банка а.д. Битола по повод денот на штедењето 31 октомври, денес беше во посета на две градинки во Битола. Посетите беа одржани во дворовите на градинките со одржување на соодветно растојание, користење заштитни маски и почитување на сите протоколи за заштита.

Новости

Повеќе
 
30.10.2020

Одржана онлајн презентација на Факултет за информатички и комуникациски технологии од Битола

Стопанска банка а.д. Битола одржа онлајн презентација на Факултет за информатички и комуникациски технологии од Битола , при Универзитетот Св. Климент Охридски, Битола.

Новости

Повеќе
 
27.10.2020

Донација за СОУ Јосип Броз Тито од Стопанска банка а.д. Битола

Стопанска банка а.д. Битола донираше инвентар, училишни клупи и столчиња во гимназијата Јосип Броз Тито во Битола.

Новости

Повеќе
 
26.10.2020

Известување за исплата на пензии за месец октомври

Исплатата на пензиите за месец октомври, ќе се изврши во 4 групи во сите отворени експозитури на банката, согласно следниот распоред составен според висината на нивната пензија:

Соопштенија

Повеќе
 
16.10.2020

ВРЕДИ ДА СЕ ШТЕДИ! Голема наградна игра на Стопанска банка а.д. Битола

Во месецот на штедењето - октомври, Стопанска банка а.д. Битола ја започнува својата голема наградна игра ,,Вреди да се штеди''!

Новости

Повеќе
 
08.10.2020

Се известуваат акционерите на Стопанска банка а.д. Битола

Се известуваат акционерите на Стопанска банка а.д. Битола дека на 11.11.2020 (среда) е закажана 47-мата седница на Собранието на акционери на Стопанска банка а.д. Битола.Повеќе информации на линкот.....

Новости

Повеќе