Новости

 
02.09.2022

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на реномираниот филмски фестивал ,, Браќа Манаки''

Со гордост може да изјавиме дека Стопанска банка а.д. Битола оваа година беше спонзор на 43тото издание на Фестивалот ,,Браќа Манаки''.

Соопштенија

Повеќе
 
29.04.2022

Јавен повик за учество на 49 -та седница на годишно Собрание на акционери на Стопанска банка а.д. Битола

Новости

Повеќе
 
29.04.2022

Стопанска банка а.д. Битола дел од ГОЛЕМА НАГРАДНА ИГРА!

Стопанска банка а.д. Битола е дел од голема наградна игра ,,Пелистерка - Ваша здрава одлука'' во организација на компанијата Пелистерка.

Соопштенија

Повеќе
 
30.03.2022

БЛАГОДАРНИЦА ЗА СТОПАНСКА БАНКА А.Д. БИТОЛА ЗА ПОДДРШКА НА ССРИ-Битола и на нашата Европска шампионка Оливера Наковска Бикова

Во текот на минатата година Стопанска банка а.д. Битола донираше средства на Сојузот за Спорт и Рекреација на инвалиди(ССРИ)- Битола.

Соопштенија

Повеќе
 
18.03.2022

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ - Стручен соработник за проценки

Оглас за вработување - Стручен соработник за проценки

Новости

Повеќе
 
23.02.2022

Соопштение на Народната банка на РСМ во врска со вчерашниот обид за хакерски напад на веб страниците на домашните банки и Народна банка

Почитувани клиенти, Го проследуваме официјалното соопштение на Народната банка на РСМ во врска со вчерашниот обид за хакерски напад на веб страниците на домашните банки и Народна банка. Ефикасноста на сигурносните системи со кои управуваат банките и Народната банка успешно го спречија обидот за хакерски напад и истиот нема никакви негативни импликации во било кој аспект од работењето на банките.

Новости

Повеќе
 
22.09.2021

Стопанска банка а.д. Битола спонзор на познатиот фестивал на филмска камера ,,БРАЌА МАНАКИ’’ и други културни настани

Стопанска банка а.д. Битола во изминатите неколку денови беше горд спонзор и поддржувач на еден од најзначајните културни настани во нашата земја и на меѓународно ниво - Интернационалниот фестивал на филмска камера ,,БРАЌА МАНАКИ’’. Денеска, со завршувањето на 42-то издание на овој фестивал се заокружуваат неколку извонредни денови во кои Битола живееше во шармот на филмската уметност и магијата на врвните филмски остварувања. Со бројни, познати гости и посетители овој прв и најстар фестивал во светот, кој е посветен накреативностанакинематограферите, под мотото „И покрај сè“ умешно ја преслика страста која може да се доживее на големото платно.

Новости

Повеќе
 
23.04.2021

Јавен повик за учество на 48-то собрание на банката

48-мата седница на Годишното собрание на акционери на Стопанска банка а.д. Битола ќе се одржи на 26.5.2021 година (среда) со почеток во 12.00 часот, во седиштето на Стопанска банка а.д. Битола, ул. Добривоје Радосавлевиќ бр.21, сала за состаноци на III – ти кат.

Новости

Повеќе
 
02.04.2021

Стопанска банка а.д. Битола донираше 1.500.000 денари на ФК Пелистер

Стопанска банка а.д. Битола на фудбалскиот клуб Пелистер од Првата македонска лига му донираше 1.500.000 денари. Оваа донација е преку ваучерскиот систем за поддршка на спортот што го одобрува Агенцијата за млади и спорт, а во насока на развој и унапредување на тимот кој остварува одлични резултати во лигата. Во 2017 година кога Пелистер го освои Купот во Македонија, Стопанска банка а.д. Битола беше еден од главните поддржувачи и спонзори на тимот.

Соопштенија

Повеќе
 
25.02.2021

МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА ГИ ПОВИКУВА КЛИЕНТИТЕ НА БАНКИТЕ И ШТЕДИЛНИЦИТЕ ДА ИЗВРШАТ УПИС ВО РЕГИСТАРОТ ЗА ВИСТИНСКИ СОПСТВЕНИЦИ

Македонската Банкарска Асоцијација ги повикува сите правни лица - клиенти на деловните банки и штедилници кои подлежат на обврската за запишување на вистински сопственик во Регистарот на вистински сопственици, да го извршат пријавувањето во Регистарот во законски предвидениот рок до 27.04.2021 година, со цел понатамошно непречено извршување на платниот промет и воспоставените деловни односи.

Соопштенија

Повеќе