Новости

 
31.10.2017

Месец на сајбер безбедност

Стопанска Банка а.д.Битола го одбележува Европскиот месец на сајбер безбедноста - октомври (ECSM), приклучувајќи се на кампањата на Европската Унија која го промовира подигнувањето на свеста за сајбер безбедноста кај граѓаните и организациите и важноста на безбедноста на информациите. Банката превзема разни активности преку кои ги истакнува едноставните чекори што може да се преземат за да се заштитат податоците на клиентите, без разлика дали се лични, финансиски и / или професионални.

Соопштенија

Повеќе
 
03.10.2017

СТОПАНСКА БАНКА А.Д БИТОЛА СО СИЛНА ПОДДРШКА ЗА РАЗВОЈОТ НА СОЦИЈАЛНОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО ВО ЗЕМЈАВА

Минатата недела се одржа првата средба помеѓу Добриот бренд Стопанска банка а.д Битола и социјалното претпријатие „Паблик“ кое го издава добро познатото уличносписание Лице в лице. На оваа средба се разменија првични информации за бизнис плановите на „Паблик“ како и сферите каде Стопанска банка а.д. Битола може да понуди помош и know how со цел нивно зацврстување на пазарот и етаблирање.

Новости

Повеќе
 
17.07.2017

Учество на Стопанска Банка а.д. Битола на Десеттата јубилејна конференција за плaќања и пазарна инфраструктура.

Од 5 до 7 јули оваа година, во организација на Народната Банка на Република Македонија, во Охрид се оддржа Десеттата јубилејна конференција за плaќања и пазарна инфраструктура со наслов: „Двигатели на интеграцијата на плаќањата во Европа – иновации и соработка„

Соопштенија

Повеќе
 
23.06.2017

Стопанска Банка а.д. Битола одликувана со признанието "Добар бренд"

Стопанска Банка а.д. Битола го поддржа ЕУ финансираниот проект Смарт старт - Одржливо влијание на граѓанското општество преку социјално претприемништво и иновации во Босна и Херцеговина, Македонија, Црна Гора, Србија и Турција.

Општествена одговорност

Повеќе
 
15.05.2017

ИЗВЕШТАЈ И ПОДАТОЦИ СО СОСТОЈБА НА 30.06.2016 ГОДИНА ОБЈАВЕНИ НА 29.07.2016 ГОДИНА

Врз основа на Одлуката на Народна банка на Република Македонија за објавување извештаи и податоци од страна на банката (Сл. весник на РМ, бр. 134/2007), Стопанска банка а.д. Битола објавува:

Односи со инвеститори

Повеќе
 
10.04.2017

Скопски маратон 2017

И ОВАА ГОДИНА-МУДРО И СИГУРНО.. ДО ЦЕЛТА!

Општествена одговорност

Повеќе
 
24.02.2017

Стопанска Банка а.д. Битола со поддршка на концертот на Масимо Савиќ

Нашата посветеност да поддржуваме настани и активности кои го подобруваат квалитетот на нашето општествено живеење и внесуваат европски дух во нашата држава продолжува и оваа година.

Општествена одговорност

Повеќе
 
08.02.2017

Современите банкарски трендови во Македонија

Во последното издание на престижниот финансиски магазин Global Banking and Finance, објавено е интервју на Претседателот на управниот одбор на Стопанска Банка а.д. Битола, м-р Владимир Ефтимоски, на тема “Современите банкарски трендови во Македонија”.

Новости

Повеќе
 
30.12.2016

Известување за работно време на 30.12 и 31.12.2016

Новости

Повеќе
 
30.12.2016

Новогодишни пакетчиња од Стопанска Банка а.д. Битола за најмилите во Битола

И оваа година по повод новогодишните празници, членовите на Управниот Одбор, г-ѓа Балтовска и г-ѓа Несторовска во име на Стопанска Банка а.д.Битола, подарија новогодишни пакетчиња на децата во Здружението за развој на ромската заедница Сумнал. Во текот на утрешниот ден ќе бидат поделени новогодишни пакетчиња во О.У Ѓорги Сугарев и во Домот за деца без родители во Битола.

Новости

Повеќе